Treceți la conținutul principal

Cum să-ți începi propria afacere în 8 pași

Ți-ai închiriat o garsonieră sau un apartament și acum ești gata să mai faci o schimbare în viața ta? Te-ai gândit vreodată să iți începi propria afacere, dar nu ai avut curaj? Acum este momentul. 1.        Primul pas pe care trebuie să-l faci e să te documentezi despre domeniul în care vrei să-și începi afacerea. Este foarte important să știi cum stau lucrurile pe piață și de ce anume au nevoie potențialii clienți; 2.        Fă-ți un plan de afaceri – îți alegi segmentul de piață căruia vrei să te adresezi, dar și să îți cunoști competiția. Scopul unui plan de afaceri e să te ajute să obții un împrumut de la bancă; 3.        Parte de brand și logo – dacă te hotărăști să intri în horă, trebuie să joci. Asta presupune să îți creezi o indentitate vizuală pentru a putea fi ușor de recunoscut printre clienți; 4.        Website – odată ce ți-ai creat brandul și logo, ai nevoie de un website, pentru a fi mai ușor de găsit și de contactat. Site-ul trebuie să fie ușor de na

Tips and Tricks pentru fotografia cu telefonul

Sursa: https://www.edil.ro/apartamente-vanzare-3-camere-cluj-napoca-central-278704?ll=l
În zilele de azi, telefonul mobil, adică smartphone-ul, a devenit unul dintre obiectele pe care le utilizăm cel mai des într-o zi. Dacă la început un telefon se folosea doar pentru a comunica, acum se utilizează pentru fotografii, video, hartă, internet și alte aplicații indispensabile. Desigur, fotografia cu telefonul nu va înlocui niciodată fotografia cu un aparat foto, însă pentru amatori sau pentru o fotografie rapidă este accesibil.

Imortalizarea unor momente sau obiective turistice este ușor de realizat cu telefonul, însă noi venim în ajutorul vostru cu niște sfaturi pentru ca tu să ai cele mai reușite poze pentru publicarea acestora pe rețelele de socializare.

  • Verifică camera telefonului  înainte de a face o fotografie. Este important să ne asigurăm că avem camera curată pentru a nu realiza poze în ceață sau cu pete.

  • Folosește focusul manual. Ce înseamnă asta? Înainte de a face o poza trebuie să apăsăm pe ecran pentru a focaliza imaginea, astfel încât aceasta să fie clară, nu în ceață. 

  • Selfie-ul perfect. Fără să ne mai ascundem după perdea, majoritatea oamenilor au fost prinși de febra slefie-urilor, inventându-se chiar și un selfiestick. Așadar, pentru  un selfie reușit găsește un loc cu lumină naturală (spre exemplu în fața geamului) și pozează cât mai natural pentru a reflecta starea de spirit actuală. De asemenea, au apărut și ring light-urile (inele cu lumină puternică) care te pot ajuta într-un loc cu lumină mai puțin bună.

  •           Evită zoom-ul. Este ideal să se evite zoom-ul excesiv dacă dorim fotografii de calitate.

    Acestea sunt sfaturile pe care noi vi le oferim, însă totul depinde de cel care face poza. Se spune că o fotografie face cât 1000 de cuvinte, indiferent dacă e făcută cu telefonul sau cu un aparat foto.