Treceți la conținutul principal

Cum să-ți începi propria afacere în 8 pași

Ți-ai închiriat o garsonieră sau un apartament și acum ești gata să mai faci o schimbare în viața ta? Te-ai gândit vreodată să iți începi propria afacere, dar nu ai avut curaj? Acum este momentul. 1.        Primul pas pe care trebuie să-l faci e să te documentezi despre domeniul în care vrei să-și începi afacerea. Este foarte important să știi cum stau lucrurile pe piață și de ce anume au nevoie potențialii clienți; 2.        Fă-ți un plan de afaceri – îți alegi segmentul de piață căruia vrei să te adresezi, dar și să îți cunoști competiția. Scopul unui plan de afaceri e să te ajute să obții un împrumut de la bancă; 3.        Parte de brand și logo – dacă te hotărăști să intri în horă, trebuie să joci. Asta presupune să îți creezi o indentitate vizuală pentru a putea fi ușor de recunoscut printre clienți; 4.        Website – odată ce ți-ai creat brandul și logo, ai nevoie de un website, pentru a fi mai ușor de găsit și de contactat. Site-ul trebuie să fie ușor de na

Feng Shui în bucătărie

Feng Shui în bucătărie

Dacă ieri am vorbit despre Feng Shui în living, astăzi e momentul să luăm în vizor o altă cameră a locuinţei şi anume bucătăria. Fie că vorbim despre garsoniere de închiriat sau apartamente de vânzare, locuinţele dispun în mod cert de bucătărie, iar aceasta este o cameră unde energiile pozitive pot fi activate uşor cu minim de efort. Arta Feng Shui ne spune că amenajarea bucătăriei este în strânsă legătură cu starea de sănătate a proprietarului şi că urmarea principiilor Feng Shui în această încăpere au darul de a atrage prosperitatea în locuinţă.

În primul rând, trebuie să ştim că o bucătărie (mică sau spaţioasă) trebuie să fie bine aerisită, fără obiecte aglomerate şi înghesuite. Ordinea este foarte importantă în această cameră a locuinţei pentru armonie şi stabilitate. Aruncă vasele ciobite, tacâmurile stricate sau cutiile de care nu mai nevoie.

Culorile folosite în bucătăria locuinţei sunt de asemenea importante. Recomandate sunt tonurile pastel şi nuanţele de galben deschis care oferă energie pozitivă şi optimism. De la pereţii camerei până la feţele de masă şi corpurile de mobilier, sunt indicate tonuri deschise de culori cu mult alb în compoziţie (bej, roz-pal, crem, ivoire, galben-lemon etc.). Nuanţele de violet atrag belşugul aşadar poţi opta un bol cu struguri proaspeţi într-una din zile, sau pentru pentru un ghiveci cu lavandă pe fereastră.

Bucătăria este încăperea responsabilă cu echilibrul într-o locuinţă. Ai grijă ca în frigider să ai alimente proaspete şi fructe în permanenţă -  acestea simbolizează sănătatea, iar ordinea în frigider este de asemenea importantă.

Oglinzile sunt recomandate în bucătăria locuinţei deşi pare ciudat. În cazul unei garsoniere de închiriat, acestea sunt cu atât mai mult indicate spre a fi folosite creând impresia unui spaţiu mai mare şi a unei lumini mai puternice. Iluminatul joacă un rol important şi el, fiind şi el prescris de arta Feng Shui.

Corpurile de mobilier trebuie alese cu atenţie pentru a te atrage să petreci aici timp de calitate. Culorile calde oferă senzaţia de linişte, pe când cele metalice secătuiesc rapid de energie. Deşi avem impresia că nu vom avea unde să depozităm tot necesarul unei bucătării, nu se recomandă aglomerarea acesteia cu mobilă în exces care să îngreuneze mişcarea.

Aragazul necurăţat la timp poate strica fluxul de energie pozitivă. Dacă nu aveţi timpul necesar pentru asta, puteţi opta pentru o folie de aluminiu întinsă bine şi decupată în dreptul ochiurilor. Aceasta poate fi înlocuită ori de câte ori se murdăreşte.

Plantelele de ghiveci sau de glastră sunt de asemenea recomandate pentru doza de optimism zilnică. Atenţie totuşi la florile de glastră! Aruncaţi-le atunci când încep să se ofilească pentru a nu atrage ghinionul.

Dacă vă atrage arta Feng Shui, puteţi observa că nu este deloc greu să o implementaţi în propria locuinţă, indiferent că vorbim de o garsonieră, un apartament spaţios sau o casă cu teren. Tot ce avem nevoie este puţină determinare şi dorinţa de a atrage în viaţa noastră doar lucruri pozitive. 

Foto: CasaDex & Ghidul de Sanatate