Treceți la conținutul principal

Cum să-ți începi propria afacere în 8 pași

Ți-ai închiriat o garsonieră sau un apartament și acum ești gata să mai faci o schimbare în viața ta? Te-ai gândit vreodată să iți începi propria afacere, dar nu ai avut curaj? Acum este momentul. 1.        Primul pas pe care trebuie să-l faci e să te documentezi despre domeniul în care vrei să-și începi afacerea. Este foarte important să știi cum stau lucrurile pe piață și de ce anume au nevoie potențialii clienți; 2.        Fă-ți un plan de afaceri – îți alegi segmentul de piață căruia vrei să te adresezi, dar și să îți cunoști competiția. Scopul unui plan de afaceri e să te ajute să obții un împrumut de la bancă; 3.        Parte de brand și logo – dacă te hotărăști să intri în horă, trebuie să joci. Asta presupune să îți creezi o indentitate vizuală pentru a putea fi ușor de recunoscut printre clienți; 4.        Website – odată ce ți-ai creat brandul și logo, ai nevoie de un website, pentru a fi mai ușor de găsit și de contactat. Site-ul trebuie să fie ușor de na

4 sfaturi utile pentru chiriași


Ești din afara Clujului și dorești să-ți continui studiile aici? Ai vrea să locuiești singur sau cu prietenii? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoști!

Prețul chiriei se poate negocia!

Nu te descuraja dacă nu ai reușit să-ți găsești locuința dorită în bugetul pe care îl ai planificat. Cei mai mulți dintre proprietari sunt dispuși să negocieze! De cele mai multe ori, un imobil scos la închiriere sau la vânzare se dorește a fi ocupat în cel mai scurt timp, iar proprietarii se dovedesc a fi destul de flexibili.



Multe dintre diminețile dinaintea examenelor, serile cu prietenii în care distracția va conta mai mult decât teancul de cărți, patul în care vă odihniți după o petrecere, reprezintă motivele pentru care alegerea locuinței în care-ți vei petrece anii studenției trebuie să reflecte dorințele tale. Înfrumusețează-ți noul cămin după cum îți place...atenție însă! Consultă-te cu proprietarul și respectă înțelegerea făcută!

Ia-ți garanția înapoi!

Orice contract de închiriere a unui spațiu, are stipulat, predarea de către chiriași a unei garanții care se stabilește de către proprietar. Aceasta are ca scop , acoperirea eventualelor daune sau a neplății chiriei și se înapoiază doar la încheierea contractului!
Ce poate reprezenta o dovadă mai bună decât o poză? Pentru a nu exista neclarități, puteți să faceți poze împreună cu proprietarul atunci când ,,bateți palma,, dar și atunci când se încheie contactul.

Apelează la un agent imobiliar!

Trăim într-o eră a vitezei, unde orice minut contează, mai ales când vorbim despre piața imobiliară! Ofertele diverse și o creștere treptată a prețurilor garsonierelor sau apartamentelor anunță începerea anului universitar în Cluj Napoca, dar nu numai.
Procesul de a-ți găsi locuința dorită este mult mai greu de realizat singur– deplasarea dintr-un loc în altul, promovarea pe cont propriu și o mulțime de întrebări și nelămuriri care nu își găsesc răspuns. Atunci când apelați la un agent imobiliar, nu doar că economisiți timp, dar aveți la dispoziție și un specialist care vă poate consilia și răspunde la orice întrebare.