Treceți la conținutul principal

Cum să-ți începi propria afacere în 8 pași

Ți-ai închiriat o garsonieră sau un apartament și acum ești gata să mai faci o schimbare în viața ta? Te-ai gândit vreodată să iți începi propria afacere, dar nu ai avut curaj? Acum este momentul. 1.        Primul pas pe care trebuie să-l faci e să te documentezi despre domeniul în care vrei să-și începi afacerea. Este foarte important să știi cum stau lucrurile pe piață și de ce anume au nevoie potențialii clienți; 2.        Fă-ți un plan de afaceri – îți alegi segmentul de piață căruia vrei să te adresezi, dar și să îți cunoști competiția. Scopul unui plan de afaceri e să te ajute să obții un împrumut de la bancă; 3.        Parte de brand și logo – dacă te hotărăști să intri în horă, trebuie să joci. Asta presupune să îți creezi o indentitate vizuală pentru a putea fi ușor de recunoscut printre clienți; 4.        Website – odată ce ți-ai creat brandul și logo, ai nevoie de un website, pentru a fi mai ușor de găsit și de contactat. Site-ul trebuie să fie ușor de na

Idei pentru Feng Shui în living

Idei pentru Feng Shui în living

Arta chinezească veche de milenii se spune că reuşeşte să armonizeze viaţa celor care o practică în mod constant şi mai mult, promite să aducă prosperitate, linişte şi dragoste în locuinţă. Regulile Feng Shui nu sunt complicate şi se bazează pe conectarea spaţiului în care locuieşti cu principiile acestei arte.

Căminul tău – indiferent că vorbim despre garsoniere de închiriat sau despre un apartament cumpărat – trebuie să fie unul primitor, în care să te întorci de fiecare dată cu plăcere şi unde să te simţi în siguranţă. Locuinţa trebuie aşadar să fie una personalizată, care să reflecte personalitatea celui care trăieşte în ea. Iar pentru ca productivitatea, creativitatea, relaţiile sociale şi sentimentele să fie pe deplin armonizate, sunt necesare câteva reguli de Feng Shui de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă amenajaţi locuinţa. Noi astăzi ne vom opri la living şi este ştiut că acesta este cea mai importantă cameră a unei locuinţe.

Arta Feng Shui ne spune că livingul este o cameră importantă pentru relaţiile sociale, pentru comunicare, pentru carieră, pentru oportunităţi de tot felul. Din această cauză, trebuie să fie amenajată confortabil, simplu şi de efect. Sub nicio formă nu este încurajat un mobilier care să nu permită vizibilitatea asupra intrării. Oaspeţii trebuie să poată comunica între ei, dar să poată vedea atât ferestrele cât şi uşa camerei.

Potrivit principiilor Feng Shui, în living te poţi juca atât cu decorurile cât şi cu culorile folosite (sunt recomandate culori calde care să creeze senzaţia unei atmosfere primitoare).  Livingul este de asemenea locul unde poţi amplasa o bibliotecă dar şi multe flori care favorizează energia pozitivă. La o analiză atentă, aflăm că secretul Feng Shui tocmai pe energii pozitive se bazează, iar scopul este stoparea energiei negative în timp ce energia pozitivă este lăsată să circule. Acest lucru poate fi făcut cu ajutorul plantelor de cameră, al unor talismane norocoase, al poziţionării mobilierului, al decorului locuinţei. Din acest punct de vedere, livingul trebuie să fie unul aerisit, mobila trebuie să fie amplasată în aşa fel încât să încurajeze intercomunicarea, decoraţiunile să reflecte personalitatea celui care locuieşte în căminul respectiv.

Dintre talismanele livingului putem aminti o decoraţiune simbolizând elementul zodiacal al locatarului ( de exemplu, dacă sunteţi un element de apă conform zodiacului chinezesc, este indicat să plasaţi în decor o fântână fantezie sau un bol cu apă în care aţi presărat petale de flori).

Dacă vorbim despre un apartament, atunci lucrurile sunt simple, deoarece livingul e bine delimitat. Însă în cazul unei garsoniere de închiriat sau al cărei proprietar sunteţi deja, ştim că livingul şi dormitorul sunt 2 în 1 ca la plicurile de ness. În această situaţie, camera trebuie împărţită corespunzător pentru a combina atât liniştea şi relaxarea pe care un dormitor trebuie să le ofere, cât şi relaţionarea pe care un living trebuie să o încurajeze. Echilibrul este esenţial într-o astfel de încăpere. Se recomandă culorile pastelate, optimiste, perdelele în culori deschise, patul să fie sprijinit de unul dintre pereţii camerei, fotoliile şi scaunele să fie plasate în aşa fel încât cei care vor sta pe ele să aibă posibilitatea de a se vedea frontal unul pe celălalt. Este indicat un acvariu în încăpere pentru a atrage prosperitatea, flori de ghiveci sau în glastră pentru belşug şi armonie, pe pervaz puteţi crea un decor din pietre pentru comuniune cu natura.

Fie că vorbim despre garsoniere de închiriat sau apartamente spaţioase, o regulă de bază a Feng Shui-ului este şi ordinea lucrurilor. Evitaţi pe cât puteţi să lăsaţi livingul în dezordine de pe o zi pe alta şi deschideţi larg ferestrele cât de des puteţi pentru a lăsa energiile să circule.